Jag heter Stefan och mitt största intresse är musik, vilket gjort att jag startade ett band för ett tag sedan. Visserligen spelar jag inte på heltid men vi har gigs på många trevliga event och liknande. Därför tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter kring att vara musiker och att ha ett band samt vad du bör tänka på i samband med att spela och skapa din egen musik.

Jag har försökt med att skriva låtar men vi spelar mest covers på våra spelningar. Med tanke på vilken resa jag och bandet har haft hittills, vill jag dela med mig av våra strapatser och därför blev det en blogg. Förhoppningsvis tycker du att min och bandets resa är intressant och följer oss. Du kanske blir inspirerad och kanske rentav startar ett eget band, efter att ha tagit del av mina goda råd inför spelningar och annan nyttig information.

Vad bloggen handlar om

I bloggen kommer du läsa om hur jag gjorde när bandet skapades och hur knepigt det kan vara att göra dina egna låtar. Med tanke på att det finns så många band och att konkurrensen är hög gäller det att se till att synas och framför allt höras i olika typer av evenemang och då är internet till stor hjälp. Därför tänker jag berätta om hur vi gör för att sticka ut ur mängden gentemot övriga band.

Lite om mig

Jag är en medelålders man som arbetar med tillverkning av glas och har gjort det i snart tio år. Ett av mina största intressen är musik och eftersom jag inte kan sjunga så spelar jag instrument istället. Det är elbas som gäller för mig, då behöver jag inte hålla reda på så många strängar. Självklart står mina nära och kära mig närmast, sedan kommer musiken, men därefter har jag ett stort intresse av jakt. Jag brukar åka upp till Jämtland en gång om året och jaga älg. Då försöker jag med övriga jaktlaget skjuta så många älgar som möjligt. Jag har lyckas fälla en stor älgtjur en gång och det var riktigt spännande. Att jag lyckades med det, är tack vare min jakthund Fidos förtjänst.

Om mitt band

Min musikkarriär i ett band började med att några killar på jobbet och jag skapade ett band för att ställa upp i Företagsrock som arrangerades i kommunen. Vi är fem killar i bandet, där jag spelar bas, sedan finns en trummis, en gitarrist och en som spelar piano, samt en sångare som spelar några ackord på gitarr då och då.

Det gick bra i Företagsrocken då vi faktiskt hamnade på första plats, vilket berodde på att vi fick många fans i publiken som röstade på oss. Sedan dess har vi fått allt fler spelningar. Till en början spelade vi på privata fester, men sedan blev det allt större event såsom festivaler, politiska arrangemang, konferenser, o.s.v. Än så länge kan vi inte leva på musiken och bege oss på någon turné, men jag tror att vi är på god väg!